Scoala de iarna a Educatiei de Excelenta

EDITIA A III-a 31 ianuarie-3 februarie 2010- Arad

DESCARCA FORMULAR DE INSCRIERE


Anul acesta Scoala de iarna a Educatiei De Excelenta, care va avea loc la Arad la inceputul lunii februarie se pliaza exact pe nevoile din acest moment ale profesorilor si ale elevilor.

Tematica vizata, "CURRICULUM SI EXPERTIZA IN EDUCATIA EXCELENTEI" va fi abordata pe ateliere de creatie (Stiinte Umaniste si Scriere Creativa, Arta, Stiinte, programe de mentoring si consiliere pentru parinti) care se vor realiza pe subiecte de gandire critica, favorizand dezvoltarea atitudinii independente si a potentialului natural.

IRSCA Gifted Education face eforturi deosebite pentru a se oferi conditii de cazare si masa de cea mai buna calitate si la cele mai mici preturi!

Pentru mai multe informatii dar si pentru rezervari pentru cazare si masa va rugam sa ne scrieti la adresa de e-mail: scoaladeexcelenta@gmail.com , sau la numarul de telefon 0732.531.039. O persoana din echipa noastra va fi la dispozitia dumneavoastra.

Cazare: Hotelul Moara cu Noroc: 25 lei/zi, dejun, pranz, cina: 20 de lei

Taxa de inscriere: 200 lei  Taxa de curs se achita până la 27 ianuarie, prin ordin de plată către:

Asociaţia non-profit IRSCA GIFTED EDUCATION

Cod Fiscal: 17262316

Cont: IBAN(RON): RO26 RZBR 0000 0600 0662 2697

Banca: Raiffeisen Bank, Agentia Victoria, Bucuresti

Detalii plata: Scoala de Iarna Arad 2010

www.hotelmoaracunorocar.ro

Partenerii, sponsorii si colaboratorii, dar si alte detalii vor fi anuntati saptamana urmatoare.

Va multumim pentru intelegere si rabdare.

Descarca program Scoala de Vara


Mulţumim în mod deosebit, D-nei Inspector Şcolar General, D-na Mirela Aldescu ( ISJ ARAD), D-nei Directoare a Casei Corpului Didactic, ( CCD ARAD) D-na Larisa Chitu, cât şi echipei de coordonare a evenimentului pe plan local profesorilor: Schillinger Monica, Adriana Ciucaş şi Călin Teuca.

Pentru informatii despre programul Scolii va puteti adresa doamnei prof. Schillinger Monica - Responsabil Comunicare: 0723165070


De ce expertiza si curriculum in educatia excelentei?

O scoala performanta are nevoie sa pregateasca si sa actualizeze periodic planuri personalizate pentru dezvoltarea programelor educationale, inclusiv dispozitii de obtinere pe baza experientelor prevazute in planurile lor. Valoarea acestei experiente a profesorilor este sporita atunci cand elevii au parte de planuri individuale, in sesiuni de grup, pe termen scurt la care grupul cu privire la scopul lor, sa revizuiasca planurile in cazul in care critica aduce si sugestii acceptabile, in raport cu colegii cu privire la progresele realizate dupa ce a urmat planurile pentru o perioada de timp, si a evalua planurile de auto-proiectare utilizand criterii.


Avantajele atelierelor de creatie si expertiza curriculara?

Atelierele se vor realiza pe subiecte de gandire critica favorizand dezvoltarea atitudinii independente si de hranire a potentialului natural. Se va tine cont de respect reciproc, obiectivitate, empatie, si intelegere, aptitudini care vor fi apreciate de catre participanti, in special cei care au nevoie de un loc sigur pentru a testa ideile lor. Un accent deosebit se va pune pe dezvoltarea de unei curricule specializate in toate domeniile academice, inclusiv cele extrascolare, terapeutice si de recuperare a abilitatilor ascunse si arta spectacolului.


Atelierul de Stiinte: Matematica, fizica, biologie, chimie

Stiintele fizice si biologice, matematica, stiinte sociale vor oferi oportunitati unice pentru proiecte in care initierea, planificarea, gandirea critica, probleme creative a problemelor, precum si luarea deciziilor pot fi dezvoltate. Ele sunt bogate cu oportunitati de a invata despre lideri care au influentat in domenii cum ar fi guvernul si politica, stiinta şi tehnologia, cele umaniste din arte, afaceri si industrie, filozofie si religie, si stiinta de sanatate si medicina. Elevii vor invata cum interesele lor, pasiunile, si abilitatilor se pot dezvolta in cariere. Ei pot compara contributiile altora, cu sisteme de valori in formula lor proprie. De exemplu, multi lideri au fost preocupati de saracie si de conditia umana.
Coordonatori: Adina Tulbure si Marilena Leurzeanu


Atelierul de Stiinte Umaniste si Scriere Creativa: Limba si literatura romana, limbi moderne, filosofie, psihologie, istorie si geografie

Arta limbilor de vorbire, engleza, limba si literatura romana precum si alte cursuri specifice artelor comunicarii orale si in scris vor oferi oportunitati pentru viitorii lideri in potentialul de a invata cum sa prezinte ideile in mod clar si convingator. Pregatirea si prezentarea discursuri, ascultand si prezentari de critica, rapoarte scrise, stiri si editoriale pentru scoala si alte publicatii locale, pentru pregatirea si angajarea lor in dezbateri, ca viitori lider de conferinte si sesiuni de dezbateri, care participa la scoala si a campaniilor electorale, altele sunt doar cateva dintre mai multe optiuni disponibile. Activitatile de grup ofera sanse maxime pentru tineri de a afla cum sa ajute pe altii sa se simta importanti, utili, astfel dezvoltandu-se capacitatea de autoevaluare, acceptarea contributiilor lor, sa pastreze discutii relevante.
Coordonatori: Dr. Mihaela Christi, Alina Popescu, Ligia Necula


Atelierul de Arte: Muzica, Arte plastice, sculptura, dans.

Elevii pot invata abilitatile de lider si de a beneficia de inspiratie de la oameni talentati din trecut si din prezent, care au imbogatit noi toti, prin contributiile acestora chiar si in arta spectacolului. Lucrarile lor de creatie, tendintele initiate de acestea, precum si rezultatele durabile de eforturile lor sunt demne de studiu, la fel ca viata lor si circumstantele in care munca lor nu s-a realizat niciodata.
Coordonatori: Doina Mesteru, Georgiana Stoian


Programe pentru parinti, consiliere si mentoring

Educatia oferita copiilor si tinerilor trebuie sa se ridice la cele mai inalte standarde internationale in domeniu si va ajuta la dezvoltarea potentialului individual la intregul potential, atat uman cat si intelectual, inzestrandu-i cu o educatie completa, o urmarire individualizata a dezvoltarii si o evaluare permanenta a progresului personalitatii.
Coordonatori: Ilioasa Daniela, Mirela Horumba, Ramona Paduraru


Beneficii in functie de performanta

Cursurile de formare de formatori si de dezvoltare de curricula contin si parti aplicative continand planuri de proiectare a programelor de gifted education in scoli publice sau private sau curricule structurate pe principiile gifted education ce vor fi integrate intr-un cos de oferte curriculare pentru scolile ce vor intra in programul gifted education in Romania. Evaluarea participarii la cursuri se va face asupra planurilor de proiectare si curricule dezvoltate ca produse finale in echipa sau individual, urmand sa fie aplicate in vara anului acesta la Centrul de Vara Gifted Education, in urma careia vor fi alesi sa lucreze la acest centru 10 profesori. Cursuri se finalizeaza cu diplome de specializare in gifted education recunoscuta de Consortiul Tinerilor si Copiilor Capabili de Inalta Performanta EDUGATE. Pentru cursantii interesati sa aprofundeze subiectele specifice gifted education se vor initia contacte cu formatorii internationali si nationali la nivel de masterat-doctorat, in vederea obtinerii unor burse de studii in acest domeniu.
Evaluatori: Prof. Dr. Florian Colceag, Marilena Leurzeanu, Adina Tulbure.


Conditii de participare:

Toti profesorii au dreptul la sanse egale. Cei mai buni vor fi selectati pe baza activitatilor realizate in cadrul atelierelor. Vom sustine dascalii pasionati de aceasta profesie si cei care doresc sa participe la formarea continua in gifted education. Pe aceasta cale, incurajam participarea cursantilor de la scolile anterioare. Termenul limita de inscriere este 27 ianuarie, 2010, orele 16,00. Va sugeram sa va inscrieti repede, timpul trece, evitati dusmanul periculos: concurenta!

Recomandari:

Va recomandam calduros sa va adresati unor sponsori / CCD-urilor judetene / Consiliilor Locale / Consiliilor Judetene cu o scrisoare de sponsorizare pentru taxa scolii si cheltuielile de masa si transport pentru a va facilita prezenta la scoala. Incercam sa obtinem sprijinul Asociatiei Comunelor din Romania pentru subventionarea celor mai buni profesori din scolile comunale. Dorim sa va incurajam sa actionati cu o gandire pozitiva, antreprenoriala, pentru ca meritati sa fiti sustinuti pentru efortul dvs. la aceasta scoala din plin. Dorim sa avem cei mai buni participanti si noi avem increderea ca acestia vor primi sprijinul generos al celor care inteleg importanta transformarii Scolii romanesti. Este si un bun exercitiu de creativitate antreprenoriala!


Parteneri

  • Casa Corpului Didactic „ALEXANDRU GAVRA” ARAD
    Str. Mucius Scaevola nr. 9, 310106, Arad
    Tel: 0257 281077, Fax: 0257 281077
    e-mail: ccd_arad@yahoo.com

  • Asociatia Invatatorilor din Romania din AradEchipa IRSCA Gifted Education

 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost