Giuliano Isa Zamolo

"Sa speri in orice, caci insasi viata e o speranta!!!"

Cine este Giuliano Isa Zamolo

Curriculum Vitae

Eseu

Articol publicat in Ziarul "Adevarul"

Giuli: "Vreau sa aduc medalia de aur pentru Romania!"Compania ta vrea sa aiba tricoul purtat de Giuli la Campionatul Mondial de WUSHU Beijing 2008? Doar 4000 eur si esti acolo!CV

Nume: ZAMOLO

Prenume: Giuliano Isa

Data si locul nasterii: 10 august 1993, Bucuresti

Adresa: Bucuresti

Adresa de mail: giulicutz__yahoo.com

Numarul de telefon:

· 0731.850.270

Nationalitate: Romana

Studii si rezultate scolare si extrascolare: Liceul "Octav Onicescu", elev clasa a IX-a; Scoala 108 "Alexandru Obregia", elev in clasa a VIII-a; promovarea fiecarui an scolar cu medii de peste 9.86; presedintele elevilor in anul scolar 2005-2006

Caracteristici: comunicativ, sociabil, receptiv, prietenos, inteligent, timid.

Performante scolare: diplome pentru merite deosebite in cadrul concursurilor de matematica, de limba si literatura romana, religie, engleza.


Performante sportive:

WUSHU

2007

Locul 1 la Campionatul National proba: Changquan - fara arme

Locul 1 la Campionatul National proba: Changquan - cu arme

Locul 4 la Campionatul European

2006

Locul 1 la Campionatul National de Wushu, proba: Traditional cu arme

Locul 1 la Campionatul National de Wushu, proba: Changquan

Locul 2 la Campionatul National de Wushu, proba: Traditional fara arme

Diploma de participare la primul Campionat Mondial de juniori 2006 - Kuala Lumpur, Malaezia

Certificat de absolvire a stagiului international de pregatire Wushu2005

Locul 1 la Campionatul Municipal de Wushu, proba: Taolu Optional

Locul 1 la Campionatul Municipal de Wushu, proba: Changquan

Locul 1 la Campionatul National de Wushu, proba: Taolu Traditional fara arme

Locul 1 la Campionatul National de Wushu, proba: Changquan

Locul 1 la Campionatul National de Wushu Traditional, proba: Taolu fara arme

Locul 1 la Campionatul National de Wushu Traditional

Diploma de participare la al 2-lea Campionat European de juniori 2005 - Catania, Italia (locul 7)

2004

Locul 1 la Campionatul National de Wushu, proba: Taolu Optional(-12 ani)

Locul 1 la Cupa municipiului Bucuresti

KARATE

2002

Locul 1 la Competitia de Karate "Cupa Antilopa"

Locul 3 la Campionatul National de shito-ryu pe echipe

Locul 3 la Campionatul Natonal de shito-ryu individual


Activitate:

Participari la demonstratii organizate in cadrul diverselor gale si concursuri sportive (Gala "Kung Fu Extreme" - Circul Globus, "Festivalul primaverii - Anul nou chinezesc"- hotel Sofitel) aparitii TV "Suprize, Suprize!"- TVR 1 , "Destinul unui campion"- OTV, "Femeia conduce"- Euforia, "Lectia de autoaparare"- TVRM, "Doctorul casei" - ProTV, "Nasul"- B1 TV)


Pasiuni:

wushu, informatica, football, muzica.

ESEU

Sunt Zamolo Giuliano Isa, un copil normal, a carui pasiune este una mai putin obisnuita: WUSHU. Am 13 ani si practic artele martiale de la varsta de 6 ani. Totul a inceput in joaca, cand un antrenor a intrat in clasa si ne-a propus noua, elevilor din clasa I, pe vremea aceea sa ne inscriem la cursurile de karate organizate in scoala noastra. Cum la varsta aceea esti tentat de orice este nou, am vrut si am insistat sa merg si eu. Dupa aproximativ 3 ani de practicare a stilului Shito-ryu, am participat prima data la campionatul national. Am avut atunci prima dezamagire din viata mea.

Ajuns in lupta pentru podium am obtinut doar locul 3, desi toata lumea a vazut ca meritam mai mult. Datorita intereselor adultilor, pe care nu le puteam intelege atunci, am pierdut medalia de aur pentru care muncisem atatia ani.

Dezamagirea m-a impiedicat sa mai merg la antrenamente, cel putin nu cu atata pasiune ca pana atunci. Parintii au vrut sa ma transfere la un alt club, dar presedintele clubului unde activasem pana atunci le-a cerut parintilor o suma de 2.000 de dolari pentru a-mi da dezlegarea. Atunci parintii mei au decis sa schimb stilul, intrucat suma era imensa pentru posibilitatile lor. Am fost recomandat unui antrenor de Wushu. Acest om a facut din mine ceea ce sunt astazi...

Dar sa va spun ce este de fapt Wushu. Este arta de a lupta, cu sau fara arme, care a inflorit in China antica in jurul secolului VI i.d.Hr. si care a fost dezvoltata in paralel in mai multe centre de initiere, devenite ulterior scoli autentince, conduse de experti ramasi in legenda prin forta si agilitatea lor extraordinara.

Natura exercitilor practicate in scopul infruntarii inamicului pe campul de luptanecesita liniste si calm si deopotriva o viata cumpatata si modesta. In secolul I i.d.Hr a fost creat primul stil autentic de Wushu numit "Arta mainii lungi"iar in secolul III d.Hr. legenda spune ca un medic ar fi facut cercetari sistematice observand comportamentul de lupta a cinci animale: tigrul, ursul, cerbul, maimuta si soparla. El a extras de la acestea un anumit numar de atitudini si miscari de lupta, ce se regasesc astazi in majoritatea stilurilor de Wushu. Caracteristicile fundamentale au o componenta mentala si una fizica, care trebuie privite impreuna pentru ca antrenamentul sa poata deveni fructuos pentru practicant.

Artele martiale cultiva si mentin un spirit calm si perfect echilibrat. Artele martiale nu trebuie concepute ca instrument de atac ci de aparare.


"Misca-ti capul precum valurile marii

Iar mainile cu iuteala cometei;

Corpul este flexibil precum o salcie,

Picioarele imita pasii unui betiv,

Orice miscare porneste din interior

Si are o frumusete precisa:

Este tare ca otelul, dar totusi nu este otel;

Este realitate si, in acelasi timp, iluzie.

Daca metoda este exersata zilnic, iti devine proprie,

Daca ajunge la maturitate, atunci se transforma in spirit

Si devine a doua ta natura." Ioan Bruss


Dumnezeu mi-a dat sansa de a fi pregatit de cei mai buni antrenori din Romania in domeniu: Shifu Grindeanu Petru, Shifu Ionescu Mihai si Filip Daniel.

Acesti oameni m-au "adoptat" astfel incat costurile pentru pregatire si echipament nu au fost suportate de catre parintii mei care altfel si le-ar fi permis cu mari eforturi financiare. Cu tot sprijinul pe care mi l-au oferit intotdeauna, m-au ajutat sa imi implinesc un vis: acela de a deveni campion national.

De mic mi-am dorit sa particip la campionatele mondiale, sa particip la cursurile de perfectionare, in China. Din pacate acestea implica cheltuieli foarte mari. Din aceasta cauza, la campionatele mondiale nu am fost destul de pregatit. In anul 2006, s-a organizat un curs de pregatire in China, la care din pacate nu am putut sa ajung din cauza fondurilor insuficiente.

Am fost invitat de curand la o emisiune a postului B1 TV, tema fiind dezinteresul statului roman fata de tinerii talentati ai tarii si dorinta acestora de a pleca din tara. S-au spus multe adevaruri dureroase acolo. Romania are copii extraordinari care insa nu-si pot valorifica talentul din cauza saraciei si ignorantei conducerii Romaniei. Daca li s-ar intinde azi o mana de ajutor, soarta Romaniei de maine ar fi cu siguranta mult mai buna.

Eu sunt foarte optimist si cred cu tarie intr-o Romanie in care sa nu-ti fie rusine ca-i apartii, intr-o Romanie in care tinerii sa-si doreasca sa traiasca si sa munceasca.

Giuliano Isa Zamolo, 10 Decembrie 2006

 

  Giuliano facand 'pozne'


 Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost