Comunicat de Presa

Invitatie Conferinta de Presa: Luni, 14 ianuarie, ora 12,00. Biblioteca Academiei Romane, sala Ion Heliade Radulescu. Ne place Romania. Dar o vrem altfel.

Nu schimbata din temelii, nu intr-o alta forma, nu cu alt relief. O vrem doar responsabila si constienta de drumul ei, eficienta si moderna, capabila sa asculte glasul oamenilor valorosi. Asa cum ar fi trebuit sa devina cu mult timp in urma.


Am asteptat aproape 18 ani ca institutiile statului si clasa politica sa ajunga la maturitate, sa urmeze exemplul tarilor dezvoltate si sa isi stabileasca agenda in functie de prioritatile cetateanului. Am avut rabdare si incredere ca Romania va ajunge treptat sa fie condusa pe baza unor politici elaborate profesionist, pe solutii tehnice date de specialisti, fara filtrul implicarii politice sau al intereselor personale.


Avem in continuare incredere, insa nu mai avem rabdare. Noi, reprezentantii societatii civile, avem dreptul sa intervenim in destinul Romaniei, avem capacitatea sa furnizam solutii tehnice si profesioniste si avem obligatia sa le facem publice.


Luni, 14 ianuarie 2008, reprezentantii societatii civile vor prezenta public o oferta de solutii concrete menite sa conduca la intarirea institutiilor statului si la promovarea adevaratelor valori ale Romaniei.


Documentele si principiile ce vor fi prezentate in cadrul conferintei de presa sunt rezultatul a multe luni de eforturi facute de tehnicieni, o provocare pentru toate structurile societatii, si doar primul pas din campania de transformare a Romaniei intr-o tara guvernata de competenta, responsabilitate, calitate, respect si eficienta.


Suntem convinsi ca proiectul de Constitutie si pachetul de masuri pentru reforma in educatie pe care le vom prezenta opiniei publice vor genera controverse, ca orice idee reformista si indrazneata, insa ne asumam consecintele.


Avem dreptul, avem obligatia si, mai ales, avem convingerea ca in Romania se gasesc suficient de multi oameni de valoare care sa ia in seama macar la nivel de dezbatere propunerea unor experti ai societatii civile.


Va asteptam alaturi de noi luni, 14 ianuarie 2008, incepand cu ora 12,00, la sala Ion Heliade Radulescu – Biblioteca Academiei Romane.

Grup de initiativa:
Florian Colceag , presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education
Dumitru Costin, presedinte BNS
Dan Manoleli, presedinte FDSC
Marian Stas, presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership
Nicolae Dragulanescu, presedinte LIGA DE COOPERARE ROMANIA-FRANTA, SECRETAR GENERAL FUNDATIA ROMANA PENTRU PROMOVAREA CALITATII
Liviu Dragomirescu, Grupul Ecologic de Colaborare

Florian Colceag
Presedinte EDUGATE
Presedinte IRSCA GIFTED EDUCATION

 

Bucuresti, 10 ianuarie 2008

 

EDUGATE - Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati

http://www.edu-gate.rohttp://www.supradotati.ro/edugate Web Design - Mihai Dragan, Web Development - Stefan Nicula / freelance web specialist , Ilustratii - Devis Grebu, Hosting by MXhost