Un mic violonist risca sa doarma in strada peste 8 zile


Dragi cititori,

Angelo are numai 8 ani si... numai 8 zile i-au mai ramas sa se bucure de un acoperis deasupra capului. Fatidica cifra as zice, nicio rezolvare, daca nu ar trebui sa il privesc in ochii plini de speranta in fiecare zi. Angelo se comporta ca orice copil normal. Problemele parintilor sai sunt departe de intelegerea sa. Totusi, cand dupa 6 luni si-a revazut mama, a prins-o cu mainile sale mici, ca pe o vioara a iubirii si sigurantei nevrand sa ii mai dea drumul niciodata : - Mama, ma voi face mare si voi avea eu grija de tine, nu iti va lipsi nimic, voi fi cel mai mare violonist!

Oare va putea Angelo sa isi tina promisiunea? Are vreo sansa? Are vreo sansa sa invete in frig, fara un acoperis deasupra capului, fara sa aiba ce manca , ce imbraca? Are vreo sansa chiar daca studiaza cate 3 ore pe zi? Chiar daca promite mult? Chiar daca are un chip ingeresc asa cum ii este si numele? Vreau sa lupt pentru el, sa ii dau aceasta sansa, eu vreau ca el sa poata spera in continuare. Am in fata caietele sale, desenele, zambetul sau, manutele alergand pe corzile viorii, ochii cu gene intoarse si privirea plina de speranta. Talentul nu are culoare. Angelo e un copil rrom care face cinste etniei sale impreuna cu parintii sai, care peste ani va face poate cinste tarii sale, daca noi acum ii vom da o sansa.

Povestea lui, inclusiv ancheta sociala si un film in care canta la vioara pe situl pe care i l-am facut www.violonist.wordpress.com

Mai am 8 zile ca sa il pot ajuta. Probabil ca dupa aceste 8 zile nu il voi mai vedea in clasa, poate doar daca va reusi sa reziste in frig fara o locuinta, sau daca ingerul caruia ii poarta numele nu va intarzia sa apara.


Adina Tulbure,
invatatoarea lui Angelo
Colegiul National de Arte Regina Maria Constanta
clasa a2-a b
tel 0766222990